Racewagen verhuur

Bij een goeie cursus is het even zo belangrijk dat je ook met goed materiaal de lessen volgt. Een cursus kan je volgen op drie manieren:

  • Met een eigen meegebrachte racewagen voorzien van rolkooi
  • Met een speciaal te huren cursusauto
  • Met een wedstrijd racewagen

Het beste leer je het in een wagen die precies zo reageert als de wedstrijdwagens waar je straks misschien een wedstrijd in gaat rijden. Voorzien van alle veiligheidsvoorzieningen volgens de FIA. Wel zo logisch als je opgeleid wilt worden om te gaan racen. Bij de Johan Kraan Motorsports Academy is dit mogelijk. We beschikken over ruim 20 Citybug Cupwagens. Echte wedstrijdwagens die we tot het uiterste onderhouden. Het beste materiaal voor het beste resultaat. En dit is mogelijk tegen dezelfde kosten als een huurcursusauto die eigenlijk niet meer is dan een verbouwde straatauto met een rolkooi. Jij wilt toch ook het beste resultaat?

Waarom een voorwiel aangedreven auto met niet al teveel pk’s, een BMW 325i met achterwielaandrijving is toch veel leuker?

Een veel gemaakte fout is om de eerste cursus te doen met een auto met achterwielaandrijving en veel vermogen. Het is bijzonder belangrijk dat je begint bij het begin. 80% van de coureurs heeft last van onderstuur. Het wegglijden van de voorwielen terwijl je instuurt. Dit leer je extreem goed met een voorwielaandrijver. Ook leer je veel beter je instuurmoment kiezen als je er de tijd voor hebt. Kom je aanrijden met een hoge snelheid dan gaat het remmen, schakelen en insturen en gasgeven allemaal in een fractie van een seconde. En 1 van die vier niet goed doen betekent dat je simpelweg niet snel genoeg bent. Ons advies is te beginnen met een voorwielaandrijver. Dit geheel wordt ook ondersteund door de KNAF. De KNAF heeft de Citybug in 2016 als de opstapklasse voor de autosport bestempeld.

Tijdens de cursus is alles geregeld, monteurs, onderdelen etc. Niet inbegrepen is brandstof, euro 98 E5 en schades.

Voor meer vragen of voor het boeken van een Citybug Cupwagen mail Johan Kraan op admin@johankraan.nl