Race cursus landingspagina

Racelicentie behalen? Volg onze racecurus

We zijn een professionele KNAF gecertificeerde raceschool met als doel zoveel mogelijk deelnemers op te leiden tot een volwaardig coureur die op verantwoorde wijze deel kan nemen aan trackdays of wedstrijden. Vele bekende coureurs gingen je voor en zijn gestart met een cursus van de Johan Kraan Motorsports Academy. Onze school is vooral bekend van de intensieve begeleiding van onze cursisten.

De kosten van de cursus beginnen vanaf €999,= exclusief 9 % BTW. De kosten van het licentie-examen zijn €100,=

De cursus is niet alleen waardevol voor het behalen van je licentie, maar ook voor je wagenbeheersing op de openbare weg. Ooit wel eens een echte noodstop gemaakt met je wagen? Of een 180 graden slip? Wel eens uitgeweken en de wagen moeten opvangen? Op het circuit van Assen leren we je alles wat je moet kunnen beheersen om een perfecte coureur te worden. En niet alleen mannen doen deze opleiding. De Johan Kraan Motorsports Academy heeft ook alle bekende Nederlandse vrouwen opgeleid voor de Jumbo Ladies GT Race tijdens de Jumbo Racedagen in Zandvoort 2018.

De datum voor de racecursus van 2023 is bekend en zal plaatsvinden op 10-11-12 februari op het circuit van Assen. 

Daagse cursus

Minimale leeftijd

Slagingspercentage

Praktijkuren

Veiligheid, controle en vooral veel plezier.

Bij de Johan Kraan Motorsports Academy staat de veiligheid voorop. Daarom bieden wij alleen niet alleen een 2 daagse maar ook een 3 daagse cursus aan. Om echt goed te leren racen, moet je namelijk veel praktijkuren maken.

Tijdens de cursus komen zaken aan bod zoals:

– ideale lijn
– proefstarts
– slipstreamen
– inhalen
– formatie rijden
– noodstop oefeningen

In de cursus zit een stuk theorie verwerkt maar het overgrote deel van je tijd zit je achter het stuur.

Voor wie en waar?

Johan Kraan Motorsports Academy heeft een juniorenopleiding waarmee het uniek in Nederland is. Je kunt al vanaf 14 jaar een racecursus bij ons volgen. De cursus is ook zeer geschikt voor mensen de de overstap vanuit het karten willen maken of mee willen doen aan een instap cup. Maar ook als je nog geen ervaring heb in het racen, kun je de cursus volgen.

De cursus vindt altijd plaats op het circuit in Assen. Dit circuit biedt namelijk een aantal voordelen, die zorgen van een kwalitatief goede en veilige cursus. Het circuit van Assen is technisch gezien zeer divers, waardoor we alle facetten van het racen tijdens de cursus kunnen behandelen. Daarnaast is het circuit omringd door gras. Mocht je van de baan raken, dan knal je niet direct op een vangrail.