Licentie behaald en nu?

Eenmaal in het bezit van een licentie en dan? De eerstvolgende stap na het behalen van je licentie is het zelfstandig rijden op een circuit. Dit kan in wedstrijdverband of als recreant trainen op een circuit. Voor het trainen zijn daar speciale trackdays voor georganiseerd. Trackday Factory is zo’n bedrijf. Je huurt een racewagen of neemt je eigen racewagen mee en schrijft je in voor een trackday. Voor meer informatie kijk in het menu Trackdays bovenaan deze pagina.

Wil je nou beginnen met racen dan zijn er diverse mogelijkheden. De autosport in Nederland is verdeeld in A en B events.

A events zijn de grote raceseries zoals verreden worden op de Paasraces, Pinksterraces en Gamma Racingdays. Publieksevents waarbij de races vaak zijn verdeeld over meerdere dagen in een weekend.

Daarnaast zijn er de B events. Dit is de breedtesport waarbij de meeste wedstrijden allemaal op 1 dag worden afgewerkt. Lage entreegelden en vrijwel geen publiek. Gratis toegankelijk voor een ieder. De wedstrijden in deze series zijn vaak goed gevuld en zeer aantrekkelijk om te rijden. Voor elk budget is er wel een raceklasse. Een voorbeeld van deze series zijn de DNRT, de ACNN en de DRDO.

Voor meer informatie over het racen neem contact op met Johan Kraan