Junior opleiding

Droom jij van een carrière in de autosport maar heb je nog geen rijbewijs? Dan hebben wij de oplossing. De Johan Kraan Motorsports Academy heeft als enige in Nederland een junior opleiding waar je vanaf je 14e al een officiële KNAF testlicentie kan krijgen. Op de dag dat je 15 wordt mag je deze omzetten in een heuse wedstrijdlicentie en kan je deelnemen aan wedstrijden in een aantal door de KNAF geselecteerde cups. Ervaren instructeurs die je 1 op 1 begeleiden en naast je zitten in de auto. De perfecte opstart in de autosport of de juiste doorgroei vanuit de karting.

Nog helemaal geen ervaring in een auto? Geen enkel probleem. Wij leren je met 1 op 1 begeleiding hoe je moet starten, sturen en schakelen. Als je dit onder de knie hebt leren we je precies hoe je een noodstop moet maken en vervolgens weer veilig weg kan rijden. Eventueel verhogen we de stoel en maken we alles op maat zodat je veilig alle instrumenten kan bedienen en het circuit goed kan zien.

Op de meeste circuits in Europa mag je pas rijden vanaf je 16e. Met de KNAF testlicentie mag je al deelnemen aan trackdays en officiële testdagen in Nederland vanaf je 14e.

De junior opleiding kost €2150,= ex btw de kosten van het examen zijn €100,=
De instructeur, een monteur en slijtagedelen zoals banden zijn inbegrepen.
Wel moet je tijdens de cursus zelf de brandstof tanken. Schades zijn voor eigen rekening.

*prijzen gelden voor 2022, de prijzen voor 2023 kunnen hiervan afwijken.

Na het behalen van je licentie kan je ervoor kiezen om je te begeleiden in de eerste stappen in de autosport. Bedoeld om de beginnende coureur zo goed mogelijk te laten starten in de autosport en om je klaar te stomen voor het grote werk.

Voor meer informatie over de junior opleiding mail Johan Kraan op admin@johankraan.nl